Pages

Labels

Sunday 11 November 2012

Farsdag og Charlotte Russe

Pappa ønsket seg Charlotte Russe i dag. Det er en veldig god kake, frisk og søt og fin å se på. Jeg glemte å ta bilder av bakeprosessen, men den er ganske enkel selv om den er litt lang. Oppskriften har jeg fått av mamma for flere år siden, og her er den:




Gele: ta to pakker bringebærgele og rør ut i 7-8dl nykokt vann. Avkjøl (du kan legge i vannbad med isbiter), og sett den gjerne i kjøleskapet når den er kald nok inntil den såvidt begynner å stivne litt (er litt klumpete når du rører i den).

Rullekake: Sett ovnen på 225 grader. 4 egg og 120g sukker piskes til stiv eggedosis, 120g mel og 3/4ts bakepulver røres sammen og siktes over eggedosisen. Bland forsiktig; man pleier å si at man skal "skjære" melet inn i eggedosisen, heller enn å røre. Når det såvidt er fritt for melklumper heller man det i en bakepapirkledd langpanne og sprer det forsiktig ut. stek på midterste rille i 8 min, og i mellomtiden legger du ut et oppvakhåndkle med bakepapir oppå på en overflate som tåler litt varme (kjøkkenbenken e.l.) og strør et tynt lag sukker på, og når kaka er ferdig stekt tipper du den raskt opp ned oppå bakepapiret med sukker. La formen ligge over; slik unngår du at rullekaka tørker og sprekker når du skal rulle den.La den avkjøles slik i ca.10min, før du fjerner formen og bakepapiret som ligger oppå kaka, spreet godt lag bringebærsyltetøy,og rull forsiktig og tett sammen med skjøten ned.

Bringebærfromasj: Her kan man selvsagt lage fromasj fra scratch om man har fryktelig lyst, men jeg holder meg til den enkle metoden. Pisk 4dl kremfløte til krem, og bland lett med den halvstive geleen (det skal bare bli marmorert, ikke helt sammenblandet).

Så er det på tide å sette kaka sammen: Hakk 1/2 plate melkesjokolade og sett frem 2-3 dl bringebær (jeg brukte frosne denne gangen). Ta frem en stor springform, eller en stor bakebolle (i siste tilfelle er det lurt å putte plastfolie i, så det blir lettere å få kaka ut av bollen). Dekk bunn og sider med 1-1,5cm tykke rullekakeskiver. Hell i et lite lag fromasj (gelekrem), strø over litt sjokolade og bringebær, hell over mer fromasj, så mer sjokolade og bringebær, osv. til du har brukt opp all fromasj, sjokolade og bringebær. La kaka stå kjøleskapskaldt minst 3 timer. 

Til servering: Løsne kaka fra springformen uten å ta den ut, sett fat oppned oppå, snu rundt og ta vekk formen. Hvis du har bolle som meg, legg fat oppå, snu oppned (så fatet er riktig vei - underst...), løft bollen forsiktig av, fjern evt. folie.  




Skriften er laget med smeltet kokesjokolade :)

 

God farsdag, og velbekomme! 




3 comments:

  1. Så koselig! Da ble han vel fornøyd :D

    ReplyDelete
  2. Ja, det var god kake :v Ser du vinen med zebra-kort i bakgrunnen? Han ble glad :)

    ReplyDelete